fbpx

Styrelse

Styrelsen har det övergripande ansvaret för Spädbarnsfondens verksamhet. Styrelsens uppgift är att strategiskt leda Spädbarnsfondens verksamhet i frågor som berör finansiering, framtids- och strategifrågor samt samarbete med andra aktörer och organisationer. Spädbarnsfondens styrelse arbetar ideellt utan arvode.

Varmt välkommen att höra av dig till oss!
Du når oss på förnamn.efternamn@spadbarnsfonden.se

Revisorer
Per Hammar, KPMG i Uppsala
revisorssuppleant, Karin Francois, KPMG i Uppsala

Styrelse och revisorer valdes vid extra årsmöte 14 maj, 2023.

 • Emelie Simmons
  Emelie Simmons ORDFÖRANDE

  Ordförande
  En bakgrund inom kommunikationsarbete, bland annat som kommunikationschef. Idag är jag samordnare för ett kyrkligt nätverk idag med fokus på utbildning, strategier och utvecklingsarbete och frilansar inom journalistik och kommunikation. Erfarenhet av föreningsliv sedan 30 år tillbaka, bland annat som ordförande för en krets i Röda korset. Miste mitt första barn i IUFD för 21 år sedan, orsaken var bakterier som ledde till blodförgiftning i vecka 37. Ledamot och suppleant i föreningen under en period för cirka 15 år sedan.

 • Gunilla Örnebring
  Gunilla Örnebring vice ordförande

  Bild och presentation kommer inom kort.

 • Ylva Odenbring
  Ylva Odenbring LEDAMOT

  Ylva Odenbring är suppleant i Spädbarnsfondens styrelse med särskilt ansvar för Spädbarnsfondens forskningsfond. Hon har mångårig erfarenhet av forskningsledning såväl nationellt som internationellt. Hennes forskning fokuserar frågor som handlar om social rättvisa, viktomologiska frågor och elevhälsa i skolan. Ylva är professor i pedagogik.

 • Dina Zuko
  Dina Zuko LEDAMOT

  Dina Zuko sitter i styrelsen för Spädbarnsfonden med särskilt ansvar för Spädbarnsfondens forskningsfond. Dina är senior affärs- och dataanalytiker med lång erfarenhet av analys, modellering och kravhantering. Hon är även en erfaren ledare och har arbetat med strategisk planering, och lett projekt från tidiga koncept till färdig produkt.

 • Kristina Levin
  Kristina Levin Ledamot

  Kristina jobbar som journalist, är chefredaktör och ansvarig utgivare för lokaltidningen Södermanlands Nyheter. I maj 2007 förlorade hon och hennes man sitt tredje barn Gunnar som föddes oförklarligt död. Har varit styrelseledamot under två år samt ordförande under två år för den lokala Röda Kors-föreningen i Strängnäs. Har suttit i styrelsen för Strängnäs Montessoriskola, en av kommunenens största grundskolor, under tre år. Utöver det stor erfarenhet av frivilligarbetet i flera föreningar. Valdes in i Spädbarnsfondens styrelse 2021.

   

 • Carita Westergren
  Carita Westergren Ledamot

  carita.westergren@spadbarnsfonden.se

 • Sofia Svarfvar
  Sofia Svarfvar Ledamot

  Sofia har stor erfarenhet av styrelsearbete både som ideell och som anställd. Erfaren ledare, samordnare och facilitator. Ekonom i
  botten med stor erfarenhet av påverkansarbete, både inom och utom Sverige. Har erfarenhet av att stötta och bygga organisationer internt. Bodde utomlands vid sin förlust 2011 och därför ny i föreningen. Sofia valdes in i styrelsen 2021.

  Distrikt: Uppland

 • Camilla Lindberg Simonsson
  Camilla Lindberg Simonsson Ledamot

  Bild och presentation kommer inom kort.

0