fbpx

För dig som möter drabbade föräldrar

På de här sidorna har vi samlat information till dig som jobbar inom vården och som möter föräldrar och anhöriga som har förlorat ett litet barn. Informationen vänder sig också till andra yrkesgrupper som kommer i kontakt med drabbade familjer, som till exempel präster, begravningsbyråer och försäkringsbolag. 

Minnespåsar

Spädbarnsfonden arbetar för att alla föräldrar ska få samma möjlighet till stöd och information när det fruktansvärda har inträffat. Därför finns minnespåsen. Det är en enkel vit tygpåse som innehåller informationsmaterial som kan underlätta för vården att ge föräldrar ett bra bemötande. Minnespåsarna innehåller också information och produkter som kan hjälpa föräldrar att samla minnen av sin alltför korta tid tillsammans med sitt barn. Beställningsformulär för minnespåsarna finns längst ned på denna sida.

Min-20nespåsens innehåll:
– Foldern “Om att förlora ett barn”
– Foldern “Om Spädbarnsfonden”
– Nalle eller handgjord elefant (Att skicka med sitt barn, eller ta med hem som minne, efter att den ha legat nära sitt barn)
– Avtryckset för fot och hand, med hjälp av osynligt bläck.
– En checklista i kort form med flera “Tänk på att” i syfte att samla minnen
– Spädbarnsfondens Magasin

Läs mer om våra minnespåsar och titta på vår informationsfilm>>

Seminarium och föreläsningar

Spädbarnsfonden har genom åren samlat en enorm kunskap, både genom vår förankring i forskningsvärlden och naturligtvis genom att alla våra medlemsfamiljer har erfarenhet av förlusten av ett barn.

Spädbarnsfondens aktiva medlemmar och distriktsamordnare är ofta ute på sjukhus och berättar hur det är att förlora ett barn. Vad man som sjukvårdspersonal kan tänka på för att ge dessa föräldrar så bra stöd och bemötande som möjligt. Vill du som vårdpersonal få mer information om  möjligheter till föreläsningar på din arbetsplats, kontakta oss gärna!

Vårt nästa seminarium:

”När ett litet barn dör: rutiner, stöd och bemötande” 
Datum:  Fredag 31 januari 2020
Tid: ca 9:30-16:45
Plats: Studio Meetingpoint, Malmö. Lokal: Mega

Läs mer om vårt seminarium och anmäl dig här>>

Vill ni beställa fler av Spädbarnsfondens hand-och fot avtrycksset med osynligt bläck, beställ direkt av kansliet: kontor@spadbarnsfonden.se De kostar 69kr/set inkl.moms. Vi säljer dem inte till allmänheten, utan endast till vårdavdelningar som möter föräldrar som mist ett litet barn.

Fyll i leveransadress, så skickar vi Minnespåsar:

Sjukhus (obligatoriskt)

Förnamn (obligatoriskt)

Efternamn (obligatoriskt)

Postadress (obligatoriskt)

Postnummer (obligatoriskt)

Ort (obligatoriskt)

Mobiltelefon för sms-avisering från Posten (obligatoriskt)

Din epostadress(obligatoriskt)

Meddelande:

Kontakta oss

Skicka oss gärna ett e-mail så svarar vi så fort vi kan! Varma hälsningar Spädbarnsfonden

Not readable? Change text.
0