fbpx

Spädbarnsfondens ambassadörer

Malin Mases Arvidsson, Jonas Svensson och Filip Nordin är Spädbarnsfondens ambassadörer. De hjälper vår förening att sprida kännedom om Spädbarnsfonden, lyfta våra viktiga påverkansfrågor och sprida kunskap och opinion i ämnet spädbarnsdöd.

Se ett inslag från TV4:as Nyhetsmorgon.

Malin Mases Arvidsson

Malin är skådespelare, musikalartist och dansare och har medverkat i uppsättningar på Dramaten, Stockholms stadsteater, produktioner på länsteatrar, TV och filmproduktioner. 2018 förlorade hon och maken Jesper dottern Nike som dog strax före födseln.

Varför är du ambassadör för Spädbarnsfonden? Vad vill du med ditt ambassadörskap

-Jag har inget val. Jag måste vara med och aktivt minska antalet dödfödslar i Sverige. Förlusten av Nike möjliggör att jag med min kunskap och förmåga är med och driver igenom en nationell jämlik förlossningsvård och en nationell analys av varför det dör 700 spädbarn per år. Att just jag fick genomleva bland det grymmaste som finns – att föda ett dött barn – kan rädda liv.

Foto: Kajsa Göransson

Jonas Svensson

Jonas är ett känt ansikte som TV kock i Nyhetsmorgon på TV 4 samt som deltagare i Kockarnas kamp. Men framförallt är han stjärnkrögare på de restauranger han äger och driver, Miss Voon i Stockholm och Uppsala samt Mr Voon och Mr Voon Street bar i Stockholm. Han och hans fru Ida har förlorat två barn under graviditeten, Mini 2017 och Otis 2018.

Varför är du ambassadör för Spädbarnsfonden. Vad vill du med ditt ambassadörskap?

-En stor del av att bearbeta sorg är att prata och att minnas. Att upplysa andra i den värld vi lever i är viktigt för att skapa förändring. När jag pratar om mina barn så ger jag dem också en plats, en plats som de aldrig fick.

Filip Nordin

Filip jobbar inom byggbranschen har tillsammans med sin fru Denize deltagit i dokumentären ”Efter Inez” som skildrar det ofattbara när de förlorade dottern Inez 2013. Efter Inez har visats på biografer runt om i Sverige samt på TV. Filip har deltagit i flera intervjuer där han varit öppen med hur viktigt det är att kunna prata om sorg, speciellt bland män.

Varför är du ambassadör för Spädbarnsfonden. Vad vill du med ditt ambassadörskap?

-Jag vill väcka uppmärksamhet i det viktiga men känsliga ämnet att förlora barn.

0