fbpx

Att förlora ett litet barn

”Att förlora ett litet barn” är en podcast av Spädbarnsfonden där vi får lyssna till olika föräldraberättelser om att mista ett litet barn under graviditeten, förlossningen och i plötslig spädbarnsdöd. I poddavsitten delar föräldrar med sig av sina berättelser om hur det är att mista ett litet barn, hur sorgen ser ut och hur livet på ett ögonblick förändras, från möte till avsked. Podden leds Kajsa och Gustav som själva förlorat barn. Lyssna till gripande samtal om när det ofattbara händer, om bottenlös sorg och om vikten av stöd.

Producent: Caroline Berg
Musik: Helena Andersson Bromander

Avsnitt 1: Stella och AnnaLina
Vi får möta Gustav och Kajsa som båda mist ett litet barn i ett samtal om sorg och saknad. Kajsa miste sitt barn AnnaLina i samband med födseln för cirka 25 år sedan och har lett många samtalsgrupper i Spädbarnsfonden. För Gustav var det inte länge sedan som han och hans sambo miste dottern Stella i graviditetsvecka 33. Hur ser de båda på sin sorg idag? Ser sorgen annorlunda ut för den som burit barnet i sin mage? Hur har deras barn påverkat deras liv?

Avsnitt 2: Adrian
Amandas son Adrian dog i hennes mage i graviditetsvecka 34. Hon hade längre längtat efter barn och visste att hon behövde ta hjälp av IVF. I avsnittet berättar Amanda om hur hon öppet delat sin resa på Instagram, om kampen att få barn, om förlusten av Adrian och om att vara gravid igen. Hur finns Adrian i hennes liv idag och hur har han påverkat henne?

Avsnitt 3: Stella
Elins dotter Stella mådde bra när hon föddes, men när hon var några veckor gammal dog Stella i plötslig spädbarnsdöd. I ett samtal med Kajsa och Gustav berättar Elin om chocken och om hur det var att berätta om Stellas död för storebror. Hur har Stella påverkat Elins liv och vad har varit viktigt i Elins sorg?

0
%d bloggare gillar detta: