fbpx

Föreläsningar

Spädbarnsfonden har genom åren samlat en enorm kunskap, både genom vår förankring i forskningsvärlden och naturligtvis genom att alla våra medlemsfamiljer har erfarenhet av förlusten av ett barn.

Spädbarnsfondens stödsamordnare, aktiva medlemmar och distriktsamordnare är ofta ute på sjukhus och berättar hur det är att förlora ett barn. Vad man som sjukvårdspersonal kan tänka på för att ge dessa föräldrar så bra stöd och bemötande som möjligt. Vill du som vårdpersonal få mer information om  möjligheter till föreläsningar på din arbetsplats, kontakta oss gärna! Vi utbildar och informerar om innehållet i- och hur minnespåsen är tänkt att användas.

Kontakta Spädbarnsfonden på kansliet@spadbarnsfonden.se om du vill veta mer om våra föreläsningar. Vi anordnar även digitala föreläsningar.

En gång om året arrangerar vi det populära endagsseminariet ”När ett litet barn dör: rutiner, stöd och bemötande” .
Kontakta oss för mer information om när nästa tillfälle planeras.

Vårt senaste seminarium ägde rum i Malmö 31 jan 2020. .

Programinnehåll:

Vård och omvårdnad när ett litet barn dör: Malin Asp, specialistläkare i anestesi och har själv förlorat barn. Föräldraberättelse.

Camilla Skoglund – Spädbarnsfondens stödsamordnare visar och berättar om Minnespåsen samt bemötande av föräldrar som förlorat barn.

Erfarenhetsutbyte mellan deltagarna, bikupediskussioner.

Vård och omvårdnad när ett litet barn dör: Anna-Maria Stenlund-Gruvebäck distriktsamordnare i Skåne och har själv förlorat två barn. Föräldraberättelse.

Vad händer med barnet på patologen? Samtal/frågestund med David Gisselsson Nord, överläkare, professor, processledare barnpatologi och Rodrigo Munoz Mitev. Från Skånes universitetssjukhus Lund.

Varför barn dör innan förlossningen: Anders Linde är överläkare på kvinnokliniken i Växjö, legitimerad specialistläkare inom obstetrik och gynekologi samt legitimerad barnmorska

Så här säger tidigare deltagare om seminariet: ”Åkte ifrån seminariet med en rejäl boost. Mycket gör vi redan bra på vår avdelning men fick små nya tips om hur vi kan tänka och göra. Mycket mycket bra föreläsning.”

”Jag har varit på flera seminarier anordnade av er, måste säga att detta var det bästa! Väl arrangerat och intressanta och bra föreläsningar!”  ”Jag tycker dagen var bra, tankeväckande, utbildande och reflekterande. Tack så mycket för en bra dag.”

0
%d bloggare gillar detta: