fbpx

För dig som är engagerad

Här har vi samlat information och dokument som är användbara för dig som är distriktsamordnare, stödperson och volontär i Spädbarnsfonden. I vår stödpärm finns all information du kan behöva om det mesta.

Här rapporterar du dina verksamheter

https://www.spadbarnsfonden.se/rapport-distrikt/

Här redovisar du dina utlägg

Utbetalning av utlägg sker vanligtvis den 25e varje månad.  Om du redovisar ditt utlägg innan den sista i månaden före utbetalning utbetalas den den 25e månaden efter.

https://www.spadbarnsfonden.se/utlagg/

på gång

Utbildning för dig som ska börja föreläsa för vården

Nästa tillfälle: Vintern 2024

Det finns stor efterfrågan från vård och vårdskolor på våra föreläsningar. Lina Runesson, distriktssamordnare i Sörmland och Västmanland, håller i en utbildning som förbereder dig som vill börja föreläsa.

Anmäl dig här:

Handledning för dig som leder samtalsgrupper

Nästa tillfälle: Torsdag 30 november 18.30-20 på zoom
För dig som leder samtalsgrupper och är stödperson i Spädbarnsfonden erbjuder vi handledning i grupp med prästen och författaren Lars Björklund. Han tar upp frågor som hur det är att möta medmänniskor i kris, hur jag på bästa sätt kan bli till stöd och hjälp, vad händer hos mig efter samtalet och vad jag kan göra för att bli en bra stödperson.

Anmäl dig här!

ISA-konferensen i Sheffield

Förra året reste Sofia Säterskog för föreningens räkning på ISA-konferensen. I år är konferensen förlagd till Sheffield i England och pågår 29 juni till 2 juli. Föreningen bekostar resa, boende och anmälningsavgift för flera deltagare. Ansökan är nu stängd. https://www.welcometosheffield.co.uk/ISAconf2023

Inspirationshelgen 2022

Här hittar du filmade föreläsningar och annat material från Inspirationshelgen 11–13 november 2022.

Klicka här

Stödsamtal

Folder för dig som är arbetsgivare

Att tänka på inför ett stödsamtal

Mall

Ladda ned och skriv ut som stöd

Inbjudan

Exempel på inbjudningar till träffar

Stödpärmen

Allt du behöver veta som stödperson!

PM & statistik

Pressmeddelande och statistik

Volontär-policyn

Viktigt att läsa för alla stödpersoner

Förväntans-dokument

För DS/stödpersoner att skriva under

igångsättar-frågor

Stöd vid samtalsträffar

Presskit

Vägledning vid kontakt med media

Stödansvar

Vägledning vid svåra situationer

Barn sorg

En folder om att möta barn i sorg

Föreläsning

Powerpoint om Spädbarnsfonden

Våra foldrar:

Övrigt:

Spädbarnsfonden har ett slutet stödforum på Facebook>> Informera gärna medlemmarna om det. De flesta distrikt har en egen Facebooksida, saknar ditt distrikt det kontakta kansliet så hjälper vi er starta en! Titta gärna på varandras sidor på Facebook och på hemsidan för att få tips på hur man kan formulera texter/inbjudningar till öppna träffar etc. Kansliet hjälper gärna till att skapa nyhetsbrev och annonsera lokala träffar etc, säg bara till.

Behöver du får stöd och hjälp i din roll som DS/volontär/stödperson kontakta oss gärna! Kanske har du stött på något dilemma, eller mött en person i distrikt som du känner dig orolig över eller kanske behöver du bara debriefa efter en samtalsgrupp.  Vi finns här för dig!

0