fbpx

Låna vårt bårtäcke

Spädbarnsfonden lånar kostnadsfritt ut ett bårtäcke. Det är en vacker textil som läggs över kistan under begravningsceremonin.

Bårtäcket är vävt i bomull och ull med inslag av tunnaste lin. Det är starka och vackra material som gör täcket tåligt. I mitten av täcket löper en rad med pärlor. Det är vackert att se på och känslan av att stryka med handen över täcket stannar kvar i kroppsminnet.

Kanske det mest betydelsebärande ändå är att vårt bårtäcke till de minsta kistorna bär på en historia. Det berättar att någon annan vet hur det är att sörja och begrava ett litet barn.

Spädbarnsfondens bårtäcke är formgett och handvävt av textilkonstnären Birgitta Nordström.

Så går det till

Om du vill låna bårtäcket skriver du eller din begravningsbyrå ett mejl till oss på stod@spadbarnsfonden.se.

Ange vilket datum begravningen hålls och till vem bårtäcket ska skickas. Om täcket inte redan är utlånat skickas det till dig tillsammans med en anteckningsbok där du kan skriva ditt barns namn och några rader om du vill.

Ett frankerat kuvert för att återsända täcket och boken till oss medföljer.
Obs! Mellan 1 juli och 12 augusti kan vi tyvärr inte låna ut bårtäcket på grund av semestrar. 

Så viker du ihop bårtäcket

Bloggen Svepefiltar och bårtäcken till de minsta

Textilkonstnären Birgitta Nordström har formgett och vävt Spädbarnsfondens bårtäcke och tagit fram små filtar för att svepa de minsta barnen. I en blogg delar hon med sig av texter och bilder på vävprocessen.

Utforska, testa och stämma av

Provvävarna från arbetsperioden i HDK-Valands digitala vävstol ligger i en stor rulle på arbetsbordet. Trådar av färg sticker ut: gula, gröna, ockrafärgade, gråa och så vita förstås. Det är [...]

Glimrande pärlemor

Jag syr fast knappen på det tygkuvert som kommer att fungera som förvaring åt bårtäcket som jag vävt till Spädbarnsfonden. Knappen är av pärlemor och får mig att minnas ett samtal jag hade med [...]

Filtar som handen minns

Jag minns den skotskrutiga utflyktsfilten i baksätet på pappas bil. En Ford byttes mot en Saab men filten förblev densamma och följde till den nya bilens baksäte. Det är bra att ha en filt [...]

page 1 of 3
0