fbpx

Svepefiltar och bårtäcken till de minsta

Tvättade svepefiltar hänger på tork. Foto: Birgitta Nordström

Har du frågor om projektet eller vill du dela med dig av vad textil betytt för dig som förälder som mist ett barn, eller för dig som vårdpersonal när ett litet barn dött?

Skriv till oss: kommunikation@spadbarnsfonden.se

I den här bloggen delar textilkonstnären och doktoranden Birgitta Nordström med sig av sina tankar om sin vävning inför döden och om mötet mellan tyg och människa.
Birgitta har formgett svepefiltar som ingått i en forskningsstudie på sjukhus för att användas när små barn dör. Under 2023 handväver hon på uppdrag av Spädbarnsfonden bårtäcken till de minsta kistorna. När täckena är klara kommer de att kunna lånas av Spädbarnsfonden.

Tillsammans med Birgitta Nordström verkar Spädbarnsfonden även för att starta en produktion av svepefiltar med målet att de ska finnas tillgängliga på alla Sveriges sjukhus.

Blogginlägg

Foto: Magdalena Wernefeldt

Birgitta väver ett bårtäcke till de minsta kistorna

Textilkonstnären Birgitta Nordström formger och väver svepefiltar som används när ett litet barn dör. På uppdrag av Spädbarnsfonden kommer hon även att skapa bårtäcken till de minsta kistorna. I en blogg på Spädbarnsfondens webb delar hon med sig av den vävande processen.

Läs mer

0
%d bloggare gillar detta: