fbpx

Inspirationshelg för aktiva i Spädbarnsfonden

Varmt välkommen till en helg som vi tillsammans ska fylla med kunskap, erfarenhetsutbyte och inspiration. Vi kommer vara på vackra Ersta på söder i Stockholm som är lite lugnare men ändå centralt. Helgen blandas med god mat, prat, möten, föreläsningar och inspiration. På denna sida kommer vi fylla på i programmet så snart vissa programpunkter blir klara. Den här helgen vänder sig till dig som är aktiv i något av våra distrikt. Kanske håller du i träffar, är distriktssamordnare, ordnar fika, minnesstunder, kollar mailen eller något annat. Huvudsaken är att du är aktiv och känner att du vill fortsätta vara det i Spädbarnsfonden framöver.

Vissa delar av helgen kommer du kunna delta via Teams om du inte har möjlighet att åka till Stockholm. Bland annat Vilda Kvists pass samt Lars Björklund. 

Hoppas du kan komma!
Ann Larsson, stödsamordnare och Emelie Simmons, ordförande och tf verksamhetschef

Fredag 11 november

Incheckning på Ersta hotell och konferens
19.00 Gemensam middag på Ersta terrassen
Stilla stund i Ersta kyrka med ljuständning.

 

Lördag 12 november

Start 9.30

Den här dagen fyller vi med inspiration, erfarenhetsutbyte, utveckling av nya aktiviteter, syskons sorg, opinionsbildande frågor, medlemskontakter, kommunikation och mycket mer. En del av dagen kommer vi träffa och arbeta med konstnären Vilda Kvist. Vi kommer också få stöd av Sensus i hur vi kan tänka med att utveckla nya verksamheter och sprida engagemanget vidare.

Vilda Kvist är konstnär, utbildad vid Konstfack. Sedan 2018 är hon medlem i Spädbarnsfonden då hennes första barn Boux föddes på Östra sjukhuset i Göteborg. Efter Boux hon hon genomfört konstverket Hålla som hyllar och synliggör gränslandet mellan sorg och kärlek. Det är ett konstverk för alla som lever med förlusten av ett barn.

Vilda kommer berätta om sitt arbete med Hålla och samarbetet med Spädbarnsfonden. https://www.vildakvist.com/Halla-Hold

Olika val på eftermiddagen
1. Walk and talk – träffa någon som du inte känner sedan tidigare och dela din berättelse och annat som känns angeläget att prata om.
Workshop kring minnesstund som vi genomför tillsammans.
3. Egen tid

Därefter äter vi middag på Ersta terassen.

 

Söndag 13 november

9.30-12.00 Pass om sorgen
Denna del av helgen kommer vara öppen för andra aktiva i Stockholm.

Lars Björklund om att sörja olika, om att fastna i sorgen och de existentiella frågorna. Lars Björklund är föreläsare och författare. Han har tidigare arbetat som kaplan på Sigtunastiftelsen och sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han har bland annat gett ut böckerna ”Det som ger hoppet liv”, ”Att möta människor i sorg och kris” och ”Modet att ingenting göra”. www.larsbjorklund.se

12-13 Lunch

13-14 Avslutande samtal

Praktisk information

Vi kommer att skicka lite material hem till dig innan vi ses.

Resan bokar ni på egen hand och redovisar därefter utlägg via bifogad blankett. Tänk på att välja med mest miljövänliga alternativet, i den mån det är möjligt.

Vi kommer kunna sända vissa delar digitalt via zoom.

Anmälan senast 10 oktober!

Anmälan

    0
    %d bloggare gillar detta: