fbpx

Skåne

Kontakt distriktsamordnare

I Skåne är Christer Jönsson distriktsamordnare.

För att komma i kontakt med Christer skicka gärna ett mail till: skane@spadbarnsfonden.se

Presentation:

Hej!

Christer Jönsson heter jag och är distriktsamordnare för Skåne.
Första gången jag kom i kontakt med Spädbarnsfonden var 1996 på den tiden hette föreningen ”FöräldraFöreningen PlötsligSpädbarnsDöd” då vi miste vårt sista barn Marcus. Marcus föddes i januari 1990 och dog augusti 1990 i PSD, han var tvilling till Morgan och det finns tre äldre syskon till Mariana, Martin och My.

Jag bor i en liten by som heter Hörja strax utanför Hässleholm tillsammans med min sambo Kristin och två hundar. Till vardags är jag pensionär men driver ett café och loppis.

Under hösten 2017 startade jag öppna träffar, vilket innebär att vi pratar om vad vi varit med om och tänder ljus för de barn som vi mist. Var och en delar med sig så mycket man känner för och det går även bra att bara vara med och lyssna om man så vill. Allt vi pratar om i gruppen stannar mellan gruppdeltagarna.

Det spelar ingen roll hur länge sedan det var du miste ert barn, det kan vara veckor, månader eller år. Alla är välkomna men träffarna är dock barnfria. Du får gärna ta med en vän.

Varma hälsningar Christer

Aktuellt 2021

Övriga kontaktuppgifter och info

Stöd via telefon
Har du mist barn och har behov av att prata med någon? Eller har någon i din närhet förlorat barn och du behöver prata? Du kan mejla till skane@spadbarnsfonden.se och uppge ditt telefonnummer så ringer någon av oss upp dig. Vi läser mejlen ett par gånger i veckan. Det går också bra att vända sig till kansliet@spadbarnsfonde.se

För den som vill stötta
Du som kommit en bit i din egen sorg och vill stötta och hjälpa andra genom att hålla i aktiviteter, vara stödperson eller hjälpa till med annat – stort som smått – är varmt välkommen att höra av dig. Det kanske finns förslag på tema för öppen träff eller intresse för att ordna annan aktivitet, som kransbindning eller minnespyssel tillsammans.

Vi behöver dig som medlem!
Spädbarnsfondens medlemmar är mycket viktiga för föreningens verksamhet. Genom medlemskapet bidrar du till att Spädbarnsfonden kan fortsätta sitt arbete med att stödja dem som mist barn och bidra till forskning om spädbarnsdöd.  Varmt välkommen och tack till dig som redan är medlem. Medlemskapet kostar 400 kr per år och betalas via Bankgiro 900-2122. Läs mer om medlemskap här.

Minnespåsar till föräldrar
Spädbarnsfonden har tagit fram en enkel vit tygpåse med information som kan underlätta för vården att ge föräldrar ett bra bemötande vid förlust av barn och hjälpa dem samla minnen av sitt barn. Bidra till insamlingen för minnespåsarna på denna sida>>

0
%d bloggare gillar detta: