fbpx

Planting a seed of hope

 In Startsidan

15-17 september ordnades International Stillbirth Alliance sin 17:e konferens i Utah, USA. Här möts föräldrar, forskare och hälso- och sjukvårdspersonal för tre dagar med seminarier, paneldebatter och samtal om barn som föds döda och neonatal dödlighet.

Sofia Säterskog som sitter i International Stillbirth Alliance (ISA) styrelse deltog på konferensen. Här delar hon några korta glimtar från konferensen.

Forskarteamet på University of Utah öppnade konferensen tillsammans med föräldraföreningen Share Parents for Utah. Konferensen är utsmyckad med 2,6 miljoner solrosfrön för att visualisera alla de barn som föds döda varje år. Ett av dagens seminarier handlar om posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) hos föräldrar som mist barn.

På International Stillbirth Alliance andra konferensdag hölls en minnesstund med musik, textläsning och duvor som släpptes ut enligt lokal tradition för att minna och hedra de barn som saknas. Solrosfrön planterades för barnen ”Planting a seed of hope”.

Under den sista konferensdag låg fokus på forskningsresultat om minskade fosterrörelser och bemötande av föräldrar som mist barn tidigt i graviditeten. Tillsammans med forskare, hälso- och sjukvårdspersonal och föräldrar arbetar ISA för att förebygga att små barn dör och förbättra vården av de som mist sina barn.

Läs mer om konferensen: https://medicine.utah.edu/obgyn/research/stillbirth/isa-conference
Läs mer om International Stillbirth Alliance (ISA) här: https://www.stillbirthalliance.org

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: