fbpx

Bär vitt 20 mars och visa ditt stöd för spädbarnsdöd

 In Startsidan

 

Den 20 mars är det #bärvitt som är en uppskattat kampanj bland våra medlemmar. Den dagen uppmärksammar vi alla barn som dött i magen eller under det första levnadsåret. Vi samlar också in pengar till forskning och stöd under den kommande månaden.

Vi behöver prata om våra osynliga barn som saknas runt middagsbordet varje dag och vars familjer lever med ett stort tomrum i hjärtat. Alla dessa barn som finns, men som inte syns, alla dessa barn som räknas in i en familj men som är osynliga för andra.

Bär något vitt den 20e mars och berätta varför du gör det genom att lägga upp en bild och tagga #bärvitt

Vad behöver du egentligen göra?
Det kostar inget att delta i evenemanget.
– Dela gärna det så att fler får möjligheten att vara med och förändra.
– Bär sedan ett vitt klädesplagg den 20e mars. Det kan vara en tröja, ett linne, till och med en strumpa räcker faktiskt.
– Lägg sedan ut en bild på dig när du bär vitt och berätta varför du gör det. Tagga gärna #bärvitt

Insamling till forskning och stöd
Samtidigt samlar vi under kommande månad in pengar till forskning kring spädbarnsdöd samt stöd till de familjer som mist ett litet barn.
Ge en gåva via: https://www.facebook.com/donate/417387940697539/

Läs mer om forskning och stöd (se toppnavigeringen).

Det är en liten ansträngning vi ber om, men för oss drabbade familjer är minsta lilla gest betydelsefull. Ett barn som föds stilla glöms aldrig bort – minns dem och hedra dem tillsammans med oss den 20 mars.

Om #Bärvitt
Grundarna för kampanjen Bärvitt är Josefin och Björn Jadeblom, föräldrar till ett barn som de miste. Även initiativtagare till Barnuppropet. De senaste åren har kampanjen drivits av Johanna Jacobsson förlorade sin son Nilas i vecka 37 och Millan Jönsson som förlorade sin dotter Clara bara 2 dagar gammal 2015.

År 2024 tog Spädbarnsfonden över kampanjen Bärvitt.

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: