fbpx

Södermanland och Västmanland

Kontakt distriktsamordnare

E-post: sodermanland@spadbarnsfonden.se
Lina Runesson: 0702-31 81 88

aktuellt

Du är varmt välkommen att komma och prova om våra träffar passar dig. Om du vill fortsätta vill vi gärna att du blir medlem. Det är kostnadsfritt för nydrabbade och kostar sedan 200 kr per år. Läs om medlemskap i Spädbarnsfonden >>

Om du har frågor, om vägbeskrivning eller annat, så tveka inte att höra av dig till sodermanland@spadbarnsfonden.se eller via sms/samtal till 070-23 18 188.

Distriktssamordnare Lina Runeson berättar:

Min man och jag har tre barn tillsammans. Vårt första barn, Emmy, dog i min mage i november -02 efter 32 graviditetsveckor. Orsaken var en alldeles för liten moderkaka med flera proppar i. Slutligen lossnade den även delvis och då klarade hon sig inte. Trots många prover och undersökningar så hittades inget svar på varför det blev så.

Att förlora sin efterlängtade bebis var som att ramla ner i ett svart hål. Sorgen och frustrationen var enorm. Jag/vi fick bra hjälp av kurator och läkare, och vi deltog även i en samtalsgrupp som Spädbarnsfonden ordnade. Det var ett ovärderligt stöd att få prata med andra med liknande erfarenheter.

Emmy kommer alltid att fattas i vår familj. Jag kommer alltid att undra vem hon skulle ha varit, hur hon skulle ha sett ut när hon blev större och varför hon inte fick stanna hos oss. Men vart efter som tiden har gått så kan jag numera även minnas hennes med glädje och stolthet. Sorgen över att hon inte fick leva har inte blivit mindre, men jag har bearbetat den och fått distans. Vi har även haft den stora turen att få två barn till, födda januari-04 och december-06.

Genom att vara distriktssamordnare hoppas jag kunna vara ett stöd för andra föräldrar som också förlorat barn.  Du är varmt välkommen att ringa eller maila mig. Jag ska göra mitt allra bästa för att stötta och hjälpa så gott jag kan.

0