fbpx

Södermanland och Västmanland

Kontakt distriktsamordnare

E-post: sodermanland@spadbarnsfonden.se
Lina Runesson: 0702-31 81 88

aktuellt

Du är varmt välkommen att komma och prova om våra träffar passar dig. Om du vill fortsätta vill vi gärna att du blir medlem. Det är kostnadsfritt för nydrabbade och kostar sedan 200 kr per år. Läs om medlemskap i Spädbarnsfonden >>

Om du har frågor, om vägbeskrivning eller annat, så tveka inte att höra av dig till sodermanland@spadbarnsfonden.se eller via sms/samtal till 070-23 18 188.

 

Välkommen till vårens träffar 

Vi vill hälsa varmt välkomna till att vara med på de aktiviteter som föreningen ordnar under vintern och våren. I Södermanland och Västmanland består det just nu av öppna samtalsträffar ungefär en gång i månaden, där vi träffas och pratar om våra barn och om det som känns aktuellt, samt fikar tillsammans. Kanske har du mist ditt lilla barn alldeles nyligen eller också har det gått en tid. Alla är lika välkomna. Det går lika bra att komma tillsammans med ev. partner som själv. 

Att komma på en träff första gången kan kännas både nervöst och jobbigt, men vi vill uppmuntra dig till att våga ge det en chans. De allra flesta brukar tycka att det känns skönt efteråt. Du avgör själv hur mycket du orkar och vill prata. Ibland kan det kännas bra att bara lyssna till andra med liknande erfarenheter. Vi som håller i träffarna har själva mist barn. Träffarna är endast för vuxna.

 

Vi träffas i Sensus lokal på Lagerkvistgatan 2 i Eskilstuna och du anmäler dig senast två dagar före via sodermanland@spadbarnsfonden.se eller sms till 070-2318188.

Ni får väldigt gärna höra av er med eventuella önskemål på aktiviteter/särskilda teman och liknande. Om tillräckligt många är intresserade kan det t.ex. bli aktuellt med en sluten samtalsgrupp där samma personer träffas 5-6 ggr och samtalar utifrån bestämda teman.

Vi finns även tillgängliga för stödsamtal via mail eller telefon. Varmt välkomna att höra av er.

Vänliga hälsningar

Lina, distriktssamordnare och stödperson och Pia, stödperson.

ÖPPEN TRÄFF ONSDAGEN DEN 19 JUNI kl. 19.00-21.00

Du som bor i Sörmland/Västmanland (eller i närliggande distrikt utan egen verksamhet) och har förlorat ett litet barn, under graviditeten, förlossningen eller senare, är välkommen på Spädbarnsfondens nästa träff ONSDAGEN DEN 19 JUNI kl. 19.00-21.00. Vi träffas i Sensus lokal i Eskilstuna. Det ligger vid Valhalla industriområde i korsningen Lagerkvistgatan/Rinmansgatan. Ingång från Lagerkvistgatan 2.

Det blir en öppen träff där vi träffas och pratar om våra saknade barn och om det som har hänt. Givetvis pratar var och en så mycket eller lite som man önskar. Ibland kan det kännas skönt att bara lyssna till andras upplevelser. Det har ingen betydelse om du nyligen mist ditt barn eller om det gått en tid – alla är lika välkomna. Det går lika bra att komma själv som tillsammans med ev. partner. Av hänsyn till nydrabbade som ev. kan tycka att det är jobbigt att träffa barn, är träffen syskonfri. (Gravida är välkomna.) Föreningen bjuder på fika. Meddela gärna om du önskar kaffe eller te.

**OBS** Sista anmälningsdag är måndag, två dagar före. Om du anmäler dig, men får förhinder önskar vi att du meddelar det i så god tid det går. Träffarna är egentligen till för de som är medlemmar i Spädbarnsfonden, men det går jättebra att komma och prova hur det känns utan att man behöver bli medlem innan. Om du har frågor, om vägbeskrivning eller annat, så tveka inte att höra av dig.

Anmälan till sodermanland@spadbarnsfonden.se eller via sms/samtal till 070-23 18 188.

Varmt välkommen!

Distriktssamordnare Lina Runeson berättar:

Min man och jag har tre barn tillsammans. Vårt första barn, Emmy, dog i min mage i november -02 efter 32 graviditetsveckor. Orsaken var en alldeles för liten moderkaka med flera proppar i. Slutligen lossnade den även delvis och då klarade hon sig inte. Trots många prover och undersökningar så hittades inget svar på varför det blev så.

Att förlora sin efterlängtade bebis var som att ramla ner i ett svart hål. Sorgen och frustrationen var enorm. Jag/vi fick bra hjälp av kurator och läkare, och vi deltog även i en samtalsgrupp som Spädbarnsfonden ordnade. Det var ett ovärderligt stöd att få prata med andra med liknande erfarenheter.

Emmy kommer alltid att fattas i vår familj. Jag kommer alltid att undra vem hon skulle ha varit, hur hon skulle ha sett ut när hon blev större och varför hon inte fick stanna hos oss. Men vart efter som tiden har gått så kan jag numera även minnas hennes med glädje och stolthet. Sorgen över att hon inte fick leva har inte blivit mindre, men jag har bearbetat den och fått distans. Vi har även haft den stora turen att få två barn till, födda januari-04 och december-06.

Genom att vara distriktssamordnare hoppas jag kunna vara ett stöd för andra föräldrar som också förlorat barn.  Du är varmt välkommen att ringa eller maila mig. Jag ska göra mitt allra bästa för att stötta och hjälpa så gott jag kan.

0