fbpx

Inbjudan till heldagsseminarium

NÄR ETT LITET BARN DÖR- Rutiner, stöd och bemötande

DSC_0770

 

 

 

 

 

 

Föreläsningar samt visning av dokumentärfilmen ”Efter Inez”.

Tid:        Torsdag 18 maj 2016, kl. 10:00-17:00.

Registrering med fika från kl. 9:30.

Plats:      Elite Stadshotell, Karlstad

Kostnad: 1195 kr inkl moms. Fika och lunch ingår.

Anmälan: Maila din anmälan till kansliet@spadbarnsfonden.se. Sista anmälningsdag är 11 maj. Läs mer om anmälan längst ned på sista sidan.

Målgrupp: Alla yrkesverksamma som möter föräldrar som har förlorat barn.

Ladda ned seminarieinbjudan som pdf>>

Att mista sitt barn är obeskrivligt. Det värsta har hänt och det är inte enkelt att bemöta och stötta de som går igenom en sådan kris. Varje år tvingas föräldrar och syskon till 700 spädbarn att ta avsked av sitt barn eller syskon.  Idag varierar rutiner och bemötande av familjer som mist ett litet barn. Variationerna finns både mellan olika sjukhus och professioner. Med ökad kunskap och erfarenheter från personliga föräldraberättelser ges bättre förutsättningar att möta föräldrar i sorg.

Dagens seminarium ger en kunskap om hur man kan bemöta föräldrar och anhöriga i sorg, baserat på både erfarenheter och forskning. Vidare ger dagen ökade kunskaper i rutiner som kan bidra till att underlätta i sorgearbetet men även rutiner som kan hjälpa professionella aktörer i sitt dagliga arbete.

 

Efter Inez är en långfilmsdokumentär om sorg och kärlek. En film av Karin Ekberg.

_MG_5231Denize och Filip har allt förberett: babysäng, barnvagn, små kläder, till och med bilbarnstolen är monterad. Barnet de väntar kan komma när som helst. Men på en sista rutinkontroll stelnar barnmorskan till. Det finns inte längre något hjärtljud.

Efter Inez är en ny film av regissören bakom Att skiljas, öppningsfilm på Tempo Dokumentärfestival och nominerad till Kristallen och Prix Europa. Återigen bjuds vi in att följa en familj under en känslig tid i deras liv.

Efter Inez är en film om att överleva sorg. Den utforskar hur individer sörjer olika, genusaspekter på sorg och tabun i vårt samhälle. För att till sist lämna oss med ett oväntat leende och en varm känsla inombords.

En samproduktion med SVT

Medverkande:

 MC2

Mari-Cristin Malm är leg barnmorska, Med dr. och programansvarig i barnmorskeprogrammet vid Högskolan Dalarna. Mari-Cristin är också styrelseledamot i Spädbarnsfonden. Mari-Cristins doktorsavhandling handlar om fosterrörelser i slutet av graviditeten. Avhandlingen har sin utgångspunkt från en omfattande intervjustudie med kvinnor som mist sitt barn före födelsen.

 

 

 

 

 

mariemindre

 

Marie Ganters är leg. Barnmorska och chef på förlossningen i Falun och sitter med i Spädbarnsfondens styrelse. Hon har tidigare hållit i utbildningar om bemötande och omhändertagande för personal som jobbar på kvinnoklinik och barnklinik och har en lång erfarenhet både i sin profession och i mötet med familjer genom sitt engagemang i Spädbarnsfonden. Hon är också mamma till Johan som dog knappt 3 månader gammal i Plötslig Spädbarnsdöd.

 

 

 

 

 

_MG_4992mörk ramjohanmindre

 

Maria Karlsson Öhman och Johan Öhman är föräldrar till lille Bosse som dog i Marias mage i slutet av graviditeten. Maria och Johan berättar om sin resa från förlusten fram till idag. Maria och Johan är styrelsemedlemmar i Spädbarnsfonden.

 

 

 

 

Program:

09:30 – 10:00   Registrering med fika

10:00 – 10:15   Moderator Anneli Wikér, Jämställdhets- och demokratisamordnare i Kristinehamns kommun hälsar välkommen.

10:15 – 13:00   Marie Ganters, leg. barnmorska och chef på förlossningen i Falun, pratar om bemötande och omhändertagande riktat till yrkesgrupper som arbetar med barn och familjer som förlorar barn.

Mari-Cristin Malm, är leg barnmorska, Med dr. och programansvarig i barnmorskeprogrammet vid Högskolan Dalarna. Mari-Cristins föreläsning handlar om fosterrörelser i slutet av graviditeten.

Spädbarnsfonden visar Minnespåsen. Spädbarnsfondens unika minnespåse innehåller informationsmaterial som kan underlätta för vården att ge föräldrar ett bra bemötande.

13:00 –  14:00   Lunch

14:00 – 15:00   Maria Karlsson Öhman och Johan Öhman är föräldrar till lille Bosse som dog i Marias mage i slutet av graviditeten. Maria och Johan berättar om sin resa från förlusten fram till idag.

15:00 – 15:30   Eftermiddagsfika och tid för samtal

15.30 – 16:45   Filmvisning – se information i programmet.

16:45 – 17:00   Avslutande frågestund (Alla medverkande tillgängliga)

 

Hur anmäler jag mig till seminariet?

Skicka din anmälan till seminariet via e-post till: kansliet@spadbarnsfonden.se

Uppge följande uppgifter i din anmälan tack:

– Grupp/namn/förening
– För-och efternamn
– Adress
– E-post och telefon.

Var god uppge även fullständig faktureringsadress, inklusive ev. referenser och mottagarkoder.

– Ange gärna om du har några matallergier eller specialkost.

Anmälan är bindande. Överlåt gärna platsen till en kollega om du får förhinder. Bekräftelse skickas ut via e-post. Faktura skickas per post till angiven adress.


Tack för din anmälan!

Spädbarnsfonden

Frågor: kansliet@spadbarnsfonden.se

 

För bokning av hotellrum, kontakta gärna Elite Stadshotell Karlstad. Seminariet hålls i konferenslokal hos dem:

Ange bokningskod: Ring tel. 054-29 30 00 alternativ info.karlstad@elite.se och uppge bokningskod GSPÄ170517  Bokningsinfo Elite Stadshotell

Fasadbild på Elite Stadshotellet

0
%d bloggare gillar detta: