fbpx

Magnus Gram – ledamot i forskningsfonden

Magnus Gram är docent i experimentell medicinsk forskning vid Lunds universitet och avdelningen för Neonatologi på Skånes universitetssjukhus i Lund. Magnus driver forskningsprojekt relaterade till för tidig födelse med fokus på den omogna hjärnan. Forskningen syftar till att skapa en bättre förståelse för hur skador uppkommer och utifrån detta identifiera möjliga sätt att skydda och behandla den omogna hjärnan.

Ett särskilt fokus är kring intraventrikulär hjärnblödning, en allvarlig komplikation relaterad till för tidig födelse som då den inträffar ofta leder till bestående skador på hjärnan med intellektuell funktionsnedsättning som följd.

Magnus forskning har ett tydligt translationellt fokus, såväl nationellt som internationellt och leder flera samarbeten både inom akademin, sjukvården och industrin med fokus på att identifiera och utveckla nya behandlingar relaterade till för tidig födelse.

Magnus är en av grundarna och tidigare styrelseledamot av Guard Therapeutics (tidigare A1M Pharma) ett svenskt bioteknikbolag som identifierar och utvecklar nya terapier mot sjukdomar med ett stort medicinskt behov.

Läs mer om Neonatal Neuroprotection group.

0