fbpx

familjehelg i stockholm

I höst är det dags för familjehelg på Kärsögården i Stockholm.  Medlemmar från hela landet är välkomna för en helg med tid för vila, samtal och gemenskap.

När: 22–24 september
Var: Kärsögården, Stockholm

Vi möts i en avslappnande och trygg miljö med naturen runt knuten. Det finns tid för samtal, eftertanke och skratt. Vi äter alla måltider tillsammans. Om vädret tillåter passar vi på att vara utomhus. Var och en deltar i program och aktiviteter efter sin egen förmåga.

Kom med din familj, syskonen till barnet eller barnen du saknar, deras mor- och farföräldrar och anhöriga. Om du inte har ett syskon till det barn du saknar är du välkommen ändå. Både barn och vuxna räknas som deltagare.

Du behöver vara medlem i Spädbarnsfonden senast den 22 september när familjehelgen inleds. Medlemskap i Spädbarnsfonden kostar 200 kr per hushåll och år. Föräldrar som mist barn under det senast året betalar ingen avgift första året.
Bli medlem i Spädbarnsfonden.

allt du behöver veta

Scrolla ner och klicka på de grå rubrikerna för att läsa mer.

Vi kommer att bo och ha våra samlingar i huset Poseidon. Rummen har fyra eller fem bäddar. Du kan antingen boka ett helt rum till dig och din familj eller ange att du vill dela rum med någon du känner eller med någon ny.

Rummen har inte dusch och toalett. Det finns flera duschar och toaletter i huset.

Läs på Kärsögårdens hemsida.

Det är möjligt att delta på familjehelgen utan att bo över på Kärsögården. Då betalar du för lunch, fika och middag de dagar du väljer att vara på plats.

Deltagaravgift: 1 400 kr
Barn 2–13 år: 400 kr

Stödfonden

Vi vill att så många som möjligt ska kunna delta och erbjuder stöd från stödfonden för kostnader i relation till familjehelgen. Du anger i anmälningsformuläret om du vill ha mer information om stödfonden.

Om du har frågor skriv till oss: stod@spadbarnsfonden.se

Alla måltider ingår i avgiften till familjehelgen på Kärsögården. Vi äter tillsammans i matsalen i Gula Villan, en vacker byggnad från slutet av 1800-talet med utsikt över Mälaren.

Programmet utgår från Spädbarnsfondens metod med samtalsgrupper och medmänskligt stöd, från förälder till förälder, medmänniska till medmänniska. Här är några hållpunkter under familjehelgen på Kärsö. Ett mer detaljerat program kommer senare.

fredag 22 september

16.00 och framåt. Incheckning

18.00 Uppstart och gemensam middag.

20.00 Marschalltändning

Lördag

9.30 – 12.00 Inne- och uteaktiviteter för hela familjen, samtalsgrupper och gemenskap.

12.00–13.00 Lunch

18.00 – 20.30 Middag och kvällsaktivitet

 Söndag

9.00 – 12.00 Gemenskap och aktiviteter.

12.00 Lunch och därefter hemfärd.

Föreningen vill att så många deltagare som möjligt kan delta i familjehelgen och att ekonomi inte ska vara ett hinder för det. Du kan söka stöd från stödfonden för avgiften för helgen och för resor till och från Stockholm.

I anmälningsformuläret kan du ange om du vill ha mer information om stödfonden. Har du frågor skriv till oss: stod@spadbarnsfonden.se

Det går bra att delta på familjehelgen utan att bo över på Kärsögården. Då betalar du för lunch, fika och middag för de dagar du väljer att vara på plats.

Det går bra att ta med sig hund till Kärsögården. Det kostar 400 kr.

Om du åker med kollektivtrafiken:
Ta tunnelbanans gröna linje till Brommaplan. Därefter buss 176 eller 177 mot Stenhamra eller Skärvik. Stig av vid busshållplats ”Brostugan” (ca 5 min).
Följ skylt mot ”Kärsögårdens Aktivitetscenter”. Det tar ca 10 min att gå.

Om du kommer med bil:
Kör mot Drottningholm/Ekerö från Brommaplan.Ta första avtagsvägen till vänster efter Nockebybron, vägen är skyltad. Vid Brostugan ta höger uppför backen. Parkering finns vid gula husen.

0