fbpx

Västmanland

Kontakt distriktsamordnare

Lina Runesson: 016-14 93 55, 0702-31 81 88. E-post: sodermanland@spadbarnsfonden.se

Presentation av distriktsamordnare Lina Runesson

Jag heter Lina Runeson, är född -77 och bor i Eskilstuna. Min man och jag har tre barn tillsammans. Vårt första barn, Emmy, dog i min mage i november -02 efter 32 graviditetsveckor. Orsaken var en alldeles för liten moderkaka med flera proppar i. Slutligen lossnade den även delvis och då klarade hon sig inte. Trots många prover och undersökningar så hittades inget svar på varför det blev så.

Att förlora sin efterlängtade bebis var som att ramla ner i ett svart hål. Sorgen och frustrationen var enorm. Jag/vi fick bra hjälp av kurator och läkare, och vi deltog även i en samtalsgrupp som Spädbarnsfonden ordnade. Det var ett ovärderligt stöd att få prata med andra med liknande erfarenheter.

Emmy kommer alltid att fattas i vår familj. Jag kommer alltid att undra vem hon skulle ha varit, hur hon skulle ha sett ut när hon blev större och varför hon inte fick stanna hos oss. Men vart efter som tiden har gått så kan jag numera även minnas hennes med glädje och stolthet. Sorgen över att hon inte fick leva har inte blivit mindre, men jag har bearbetat den och fått distans. Vi har även haft den stora turen att få två barn till, födda januari-04 och december-06.

Genom att vara distriktssamordnare hoppas jag kunna vara ett stöd för andra föräldrar som också förlorat barn. Till en början kommer det ordnas öppna träffar ca en gång i månaden och senare även samtalsgrupp. Du är varmt välkommen att ringa eller maila mig. Jag ska göra mitt allra bästa för att stötta och hjälpa så gott jag kan.

Aktuellt

Öppen träff 22 maj

Du som bor i Sörmland/Västmanland (eller i närliggande distrikt utan egen verksamhet) och har förlorat ett litet barn, under graviditeten, förlossningen eller senare, är välkommen på [...]

Livets träd i Malmö

  Spädbarnsfondens stödsamordnare, Ann Larsson är ofta ute på sjukhus för att berätta om hur det är att förlora ett barn. Föreläsningarna anpassas efter målgrupp och tillfälle och det finns [...]

0
%d bloggare gillar detta: