fbpx

Samtalsgrupper i höst i Stockholm

 In Stockholm, Uppsala

I höst erbjuder vi två omgångar med samtalsgrupper

Att mista ett barn gör att hela tillvaron vänds upp och ner. Man tappar riktning i livet och vänner man haft nära, backar kanske undan i rädsla för att göra eller säga fel. Omgivningen har svårt att förstå och man känner sig ensam.

I en samtalsgrupp träffar man andra föräldrar som är i samma situation. Man samtalar kring förlusten, sorg och glädje, relationer och framtiden. Vi vänder oss till dig som förlorat barn och som vill dela din sorg och dina erfarenheter i en mindre grupp.

Jag, Carita, som håller i samtalsgrupperna, miste min Matilda i februari 2001. Vi gick då i samtalsgrupp och det hjälpte oss oerhört mycket. Att få möta andra föräldrar och känna igen sig, och tala utan filter. Min förhoppning är att träffarna ska ge lite kraft och hjälp i sorgen. Tidigare har jag hållit grupper för föreningen och i mitt yrke som barnmorska har jag lång erfarenhet av föräldragrupper både små och stora.

I samtalsgrupperna kommer jag ha med mig min medarbetare Birgitta, som inte har någon egen erfarenhet av att ha mist barn, men hon är pensionerad psykolog och har stor erfarenhet av gruppsamtal och möta människor i sorg.

Det kommer att vara slutna grupper, som man anmäler sig till. Detta för att man ska lära känna varandra och känna trygghet i gruppen. Vi tar enbart emot ett begränsat antal par så anmäl er snarast till: stockholm@spadbarnsfonden.se Inga nya deltagare tas in efter att samtalsgruppen har startat och man anmäler sig med avsikt att kunna delta alla gångerna.

Träffarna är barnfria och eventuella syskon får stanna hemma. Det är bra om båda föräldrarna kan närvara, men det är inget måste. Det är givetvis valfritt om man vill prata och/eller lyssna på träffarna eller om man bara följer med som stöd för sin partner.

Varje tillfälle cirka 3 timmar

Lokal: Tantogatan 41 Södermalm

UPPDATERING 20220909:
Grön grupp: 6/9, 20/9 och 11/10 kl 18-21 (fullbokad)

Röd grupp: 18/10, 8/11 och 22/11 kl 18-21  (fullbokad)

Höstens grupper är nu fulla. Om du är intresserad av gå i samtalsgrupp hör av dig till carita.westergren@spadbarnsfonden.se
Om det är stort intresse kan vi starta en till grupp under hösten annars blir start i januari 2023.

Varmt välkomna!
Anmälan till stockholm@spadbarnsfonden.se
Frågor: carita.westergren@spadbarnsfonden.se

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: