fbpx

Julkampanj - Stöd ditt lokala sjukhus med Spädbarnsfondens Minnespåsar!

Istället för julkort och julgåvor i år, stöd ditt lokala sjukhus och ge samtidigt stöd åt föräldrar som mist ett litet barn. 700 barn dör i Sverige varje år i magen, i samband med förlossningen eller under sitt första levnadsår. Det är mer än dubbelt så många som dör i trafiken. Ingen blivande förälder vill tänka tanken på att ens barn kan dö. Ändå händer det allt för många. 

Se filmen om Spädbarnsfondens viktiga verksamhet och läs nedan om hur du kan hjälpa till!

Vi har alla någon i vår närhet, på jobbet eller i vänskapskretsen som är förälder till ett barn som inte lever, som inte syns. Oftast är det inget man pratar om. Att förlora sitt spädbarn lämnar familjer och anhöriga med livslång sorg.

Minnespåse

Spädbarnsfonden arbetar för att alla föräldrar ska få samma möjlighet till stöd och information när det fruktansvärda har inträffat. Därför finns Spädbarnsfondens Minnespåse.
Minnespåsen är en enkel vit tygpåse som innehåller informationsmaterial som kan underlätta för vården att ge föräldrar ett bra bemötande. Minnespåsarna innehåller också information och produkter som kan hjälpa föräldrar att samla minnen av sin alltför korta tid tillsammans med sitt barn.

Våra Minnespåsar är ett uppskattat stöd för dem som arbetar i vården när de möter de nydrabbade föräldrarna.

Stöd oss

Vi ber om din hjälp i vårt arbete att hjälpa föräldrar som har förlorat ett litet barn. Genom ditt bidrag tillverkar och skickar vi fler Minnespåsar till ditt lokala sjukhus. Vi vet att Minnespåsen är en ovärderlig hjälp i den traumatiska upplevelsen efter att ha förlorat ett litet barn. Den är även ett viktigt stöd för vårdpersonalen i deras omvårdnad av dessa föräldrar.

Maria Karlsson Öhman och Johan Öhman är distriktssamordnare för Spädbarnsfonden i Värmland. De förlorade sin son Bosse 2011. Här lämnar de Minnespåsar till Karlstad lasarett!

Hur hjälper ditt bidrag?

Vi vet att Minnespåsen är en ovärderlig hjälp för föräldrar när det värsta har inträffat. Spädbarnsfonden skickar ut minst 10 Minnespåsar till varje behövande avdelning varje år.  Minnespåsarna finns på förlossningar, kvinnokliniker, barnakuter och neonatalavdelningar. Ditt lokala sjukhus kan behöva 50 Minnespåsar per år. Nationellt behöver vi minst 700 Minnespåsar per år.  En Minnespåse kostar 150 kr att tillverka.

Som tack för ert stöd

Ert företagsnamn och logotyp syns på vår sponsringssida under tre månader, samt att vi nämner er i våra sociala mediekanaler. Ett stort varmt tack för alla gåvor, stora som små!

 

 

Vi vill vara med och bidra till bättre stöd för föräldrar som mist ett litet barn:

  Kontaktuppgifter:

  Fakturaadress:

  Besöksadress:

  Vi vill bidra till:

  10 st Minnespåsar 1500 kr20 st Minnespåsar 3000 kr30 st Minnespåsar 4500 kr40 st innespåsar 6000 kr50 st Minnespåsar 7500 kr

  Vi vill istället gärna bidra med ett valfritt belopp till Minnespåsarna och eller Spädbarnsfondens stödverksamhet

  Skriv valfritt belopp:

  Meddelande till Spädbarnsfonden:

  --
  Minnespåsar Julkampanj

  Läs mer om hur Spädbarnsfonden lagrar personuppgifter utifrån personuppgiftslagen intregritespolicy och juridisk information.Jag har tagit del av hur Spädbarnsfonden hanterar uppgifterna som hämtas in via formuläret och i och med att klicka på knappen "Skicka" nedan, godkänner jag att mina personuppgifter sparas i Spädbarnsfondens givarregister.

   

  Stort varmt tack för ert bidrag, det gör skillnad! 

  90-KONTO

  Spädbarnsfondens 90-konto samt hela Spädbarnsfondens verksamhet granskas av Svensk Insamlingskontroll vilket är en garanti för att din gåva används effektivt. Svensk Insamlingskontroll bevakar att organisationer med ett 90-konto använder minst 75 procent av intäkterna till verksamhetens ändamål och högst 25 procent till insamling och administration. Detta för att garantera att givarnas pengar når fram och inte försvinner på vägen.
  Enligt Svensk Insamlingskontrolls nyckeltal för 2017:

  Administrationskostnader: 11%

  Insamlingskostnader: 5%

  Ändamålskostnader: 81%

  0
  %d bloggare gillar detta: