fbpx

2022 Stockholm Wave of light anordnas från Borlänge och Stockholm

 In Startsidan

Som en del av International Pregnancy och infant loss awareness month tänder människor runt hela världen ljus den 15 oktober kl 19.00. Det kallas Wave of light.

I år kommer Wave of light Sweden i Borlänge anordna ljuständning med musik, ljuständning och tal i Börje Anderssons Park lördag 15 oktober kl 18.30-20.00. Ljusmanifestationen kommer också att sändas live på Spädbarnsfondens Facebook. Drygt 650 barn dör varje år innan de föds och under det första levnadsåret. Denna vecka uppmärksammas alla små barn världen över genom den årliga ljusmanifestationen Wave of light.

Viktigt att synliggöra barnen

I Sverige arrangerades Wave of light första gången 2018 av Chathrine Eriksson och Monica Bodin, två eldsjälar från Borlänge.
– En gång per år synliggör jag min dotter Jasmine, som annars är osynlig i samhället. Här får hon vara en del av de andra bortgångna spädbarnen och även synas för världen som går förbi, säger Chathrine Eriksson.

– Chathrine hade nyss förlorat sin dotter Jasmine och jag som granne och vän ville hjälpa till att lyfta Wave of light tillsammans med henne för att synliggöra alla saknade små barn, säger Monica Bodin.

Samla till gemenskap

Chathrine menar att hon som många andra föräldrar kämpar med att hålla sitt bortgångna barns minne vid liv i ett samhälle som varken vill höra på eller lyssna.
– Det kan vara otroligt tufft och ibland en ensam väg att vandra genom sorgen. Genom Wave of light kan vi samla alla som förlorat ett litet barn oavsett hur längesedan det var. Här vi får prata om våra barn på en trygg plats. Här kan vi gråta och bli tröstade. Syskon och mor/farföräldrar återkommer också varje år. Det är lika viktigt för dem att omvärlden ser alla deras barnbarn eller syskon. Sorgen och saknaden försvinner aldrig, den förändras bara efter vägen, säger Chathrine.

Ljuständning i Stockholm

I Stockholm kommer Spädbarnsfonden erbjuda föräldrar, anhöriga och dess vänner att komma till den nya lokalen på Tantogatan 41 på Södermalm.
– Vi bjuder på fika, musik och kommer tända ljus för våra barn. Här får både föräldrar, anhöriga och vänner dela gemenskap och det fantastiska att det tänds ljus för våra döda barn över hela jordklotet, säger Carita Westergren, distriktssamordnare i Stockholm.

Här kan man följa livesändningen från Borlänge: https://www.facebook.com/spadbarnsfonden

För mer information

Telefon: Carita Westergren, Stockholm 070-883 35 09 Chatrine Eriksson, Borlänge 073-9974883

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: