fbpx

Sofia Säterskog invald i International Stillbirth Alliance (ISA) styrelse

 In Startsidan

Hallå där Sofia! Grattis, du är nyss invald i International Stillbirth Alliance (ISA) styrelse. Kan du berätta om ditt uppdrag?  

Tack! Jag är ny ledamot i ISA som är den internationella organisationen som likt Spädbarnsfonden arbetar för att förebygga dödföddhet och neonatal dödlighet. Jag kommer bidra i styrelsen med ett föräldraperspektiv och arbeta för att synliggöra barnen och familjerna bakom dödstalen. Vi vet att många barns liv kan räddas genom förebyggande åtgärder och ISA är en internationell kraft för att åstadkomma förändring på global nivå.

 

Vad vill du arbeta för?
Varje år föds över 2 miljoner barn döda. Det är fruktansvärt många barn. Jag tror på att om ISA får en starkare röst kan det bidra till att påverka internationella och mellanstatliga organisationer samt andra aktörer att prioritera åtgärder som minskar dödstalen.

 

Vad är Spädbarnsfondens relation till ISA?
Spädbarnsfonden är medlem i ISA. ISA har ingen egen stödverksamhet och samarbetar därför med många nationella, regionala och lokala föreningar runt hela jorden som likt Spädbarnsfonden möter och stödjer föräldrar och anhöriga där de bor.

Läs mer om International Stillbirth Alliance (ISA) styrelse här: https://www.stillbirthalliance.org/board/

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: