fbpx

Välkommen Caroline! Tf verksamhetschef för Spädbarnsfonden

 In Startsidan

Nu kliver Caroline Paulsson in som tillförordnad verksamhetschef för Spädbarnsfonden. Hon har bred erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter inom både stat, kommun och civilsamhälle.

Det senaste åren har Spädbarnsfonden varit i en förändringsprocess. Organisationen kring föreningens stödverksamheten behövde ses över. Nu finns bland annat ett nytt medlemssystem, nytt ekonomihanteringssystem och förbättrade rutiner för att följa upp projekt och bidrag. Under det gångna året har också nya stadgar arbetats fram som föreningen antog på årsmötet tillsammans med målsättningar för de kommande tre åren.

I våras rekryterade styrelsen Caroline Paulsson som tillförordnad verksamhetschef. Caroline är samhällsvetare med ett genuint intresse för människor. Det har lett henne till bland annat Arbetsförmedlingen och Malmö stad där hon drivit verksamheter, utvecklat koncept och processer som bidragit till att svara på samhällsutmaningar och fått individer att växa och komma vidare.

En förmån att arbeta med viktigt uppdrag

Nu tar hon klivet in i en rikstäckande ideell förening:
– Jag valde att söka mig till Spädbarnsfonden för att jag såg det som en verklig förmån att få arbeta med det viktiga uppdraget att stötta föräldrar, syskon och andra anhöriga samt säkerställa god och likvärdig vård, och därigenom bidra till ett socialt hållbart samhälle, säger Caroline som började sin tjänst med att vara med på familjehelgen i Varberg 10-13 augusti.

– Vilken fantastisk start och bra sätt att få inblick i verksamheten! Det var otroligt givande att träffa så många föräldrar och syskon i just detta sammanhang. Det gav mig många tankar och idéer för framtiden, säger Caroline.

Rätt saker i rätt tid

Närmast väntar planeringsdagar med medarbetarna.

– Viktigast fokus just nu är att få en inblick i verksamheten. Vad vi gör och vem som gör vad. På planeringsdagarna som väntar nästa vecka kommer vi att arbeta mycket med mål för verksamhet och medarbetare så att det viktiga uppdrag vi har är tydligt och vi känner att vi arbetar med rätt saker i rätt tid och med fokus.

Caroline Paulsson kommer i huvudsak att arbeta från sin hemort, Trelleborg.

Recent Posts
0
Tre kvinnor talar i pausen på en konferens.