fbpx

Arrangera ett evenemang

Ljusträd vid Wave of light
Wave of light

Ett bra sätt att uppmärksamma Spädbarnsfonden och spädbarnsdöd på är att arrangera ett evenemang.

Det finns många olika exempel på vad ett evenemang kan vara. Det kan vara att arrangera en musikafton, minnesstund, textläsning, tända ljus/marschaller på ett torg eller liknande.

Syftet kan vara att uppmärksamma spädbarnsdöd men även att starta en insamling under evenemanget.

Ett exempel är när Monica Bodin och Chathrine Eriksson anordnade en ljusmanifestation i Borlänge med anledning av Wave of light,  i oktober 2018 och 2019. De tände marschaller, hade textläsning och det fanns information om Spädbarnsfonden bland annat.
Läs en intervju med Monica

Här kommer några tips till dig som vill arrangera ett evenemang:

  • Bestäm plats för arrangemanget. Om du ska vara på till exempel ett torg, eller annan offentlig plats behöver du kontakta kommunen och kanske även polisen då det kan behövas tillstånd från både kommun och polis. I vissa fall kan den ansökningstiden vara lång så tänk på att vara ute i god tid.
  • Kontakta alltid Spädbarnsfondens kansli, så vi känner till arrangemanget och kan hjälpa till att sprida budskapet i våra kanaler och kan hjälpa till med korrekt information om Spädbarnsfonden. Våra lokala distriktsamordnare eller aktiva kan eventuellt hjälpa till på plats.
  • Kansliet kan även skicka informationsfoldrar etc om Spädbarnsfonden. Leveranstid från Spädbarnsfonden är minst fyra veckor.
  • Sprid information om evenemanget via sociala medier och lokalpress etc.
  • Om press blir kontaktade, kontakta alltid kansliet, så vi vet om det och kan bistå med korrekt information om Spädbarnsfonden.
  • Ska det läsas upp text eller spelas musik kan det vara bra att ha mikrofon och högtalare. Det gäller både inomhus och utomhus.

Har du frågor eller vill bolla dina idéer, kontakta gärna kansliet. Vi har erfarenhet av vilka typer av arrangemang och hjälper gärna till.

Kontakt till kansliet:

kansliet@spadbarnsfonden.se

telefon: 031-387 57 57

Lycka till!

0
%d bloggare gillar detta: