fbpx

Arrangera ett evenemang

Ljusträd vid Wave of light
Wave of light

Ett bra sätt att uppmärksamma Spädbarnsfonden och spädbarnsdöd på är att arrangera ett evenemang. Det kan vara en musikafton, minnesstund, ljuständning på offentlig plats och mycket annat.

Ett exempel är ljusmanifestationen Wave of Light i Borlänge som Monica Bodin och Chathrine Eriksson anordnar sedan flera år tillbaka.  Läs en intervju med Monica

Här kommer några tips till dig som vill arrangera ett evenemang:

  • Bestäm plats för arrangemanget. Om du ska vara på ett torg eller annan offentlig plats behöver du kontakta kommunen och kanske även polisen då det kan behövas tillstånd. I vissa fall kan den ansökningstiden vara lång så var ute i god tid.
  • Kontakta alltid Spädbarnsfondens kansli så att vi känner till arrangemanget och kan hjälpa till att sprida budskapet i våra kanaler och kan hjälpa till med information om Spädbarnsfonden. Våra lokala distriktsamordnare eller aktiva kan eventuellt hjälpa till på plats.
  • Föreningen kan även skicka informationsfoldrar om Spädbarnsfonden. Leveranstid från Spädbarnsfonden är minst fyra veckor.
  • Sprid information om evenemanget via sociala medier och lokalpress.
  • Om press blir kontaktade, kontakta alltid kansliet, så vi vet om det och kan bistå med korrekt information om Spädbarnsfonden.
  • Ska det läsas upp text eller spelas musik kan det vara bra att ha mikrofon och högtalare. Det gäller både inomhus och utomhus.

Har du frågor eller vill bolla dina idéer, kontakta gärna föreningen. Vi har erfarenhet av olika typer av arrangemang och hjälper gärna till.

Kontakta oss: info@spadbarnsfonden.se

Telefon: 031-387 57 57

Lycka till!

0