fbpx

Stockholm

I Stockholm är vi flera som är aktiva och som svarar på mejl, ordnar samtalsgrupper, tematräffar, pyssel, bokträffar, minnesstunder, med mera. De flesta träffarna hålls i vår lokal på Tantogatan 41. Carita Westergren är samordnare.

Hör av dig till oss om du är intresserad av att vara med i en kommande samtalsgrupp eller bara vill veta mer: stockholm@spadbarnsfonden.se eller carita.westergren@spadbarnsfonden.se 

Gilla vår facebook-sida Spädbarnsfonden Stockholm och mejla oss om du vill ha vårt nyhetsbrev  för att veta vad som är på gång.

På gång i höst

Alla träffar sker i föreningens lokal på Tantogatan 41 om inte annat angers. Glöm inte anmäla dig till stockholm@spadbarnsfonden.se så att vi vet hur många som kommer.

Sön 15 oktober kl. 17.30–18.45

Anhörigträff

Ibland är det svårt att veta vad man ska säga och göra för att stödja på bästa sätt. Samtidigt kan man ha fullt upp att hantera och bearbeta sin egen sorg. Dessa träffar vänder sig till dig som står nära någon som mist sitt barn. Obs! Denna gång avslutas träffen med att den som vill följer med på ljusmanifestationen Wave of light, se nedan.

Anmäl dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

Sön 15 oktober kl. 18.45–20.00

Wave of light  – ljusmanifestation

Vi tänder ljus tillsammans för våra barn nere vid vattnet vid Tantolunden. Wave of light är en global ljusmanifestation som startade 2003 då man runt hela världen tänder ljus kl 19 lokal tid.

Tanken är att ljuset går som en våg runt jorden. Till minne av våra barn som fattas oss och för att uppmärksamma att barn dör undergraviditeten och i spädbarnsdöd.

Obs! Vi träffas i lokalen senast 18.45 och går gemensamt ner till Tantolunden.

Anmäl dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

Ons 18 oktober kl. 18–19

Tematräff: Vänta barn igen

Vi talar om känslor och tankar kring graviditet. Du är välkommen att delta oavsett om du bara funderar över att bli gravid igen, eller om du är gravid igen.

Anmäl dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

Tors 19 oktober kl. 18–19

Tematräff: Elefantkvällar

Sedan 2017 lägger vi virkade elefanter i våra minnespåsar, virkade av medlemmar och andra som engagerat sig. Vi träffas och virkar eller stickar elefanter tillsammans. Man är välkommen både om man kan eller om man vill lära sig. Vi gör elefanter, fikar och samtalar. Obs! Ta med eget material.

Anmäl dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

Sön 5 november kl 18–19

Anhörigträff

Anhöriga och vänner kan drabbas av dubbel sorg. Sorgen över den förlust ens barn, syskon, vän varit med om och den egna sorgen över att barnet dog. Man kan man ha fullt upp att hantera och bearbeta sin egen sorg och samtidigt vilja vara ett stöd.  Ibland är det svårt att veta hur man ska klara det och vad man kan göra. Dessa träffar vänder sig till dig som står nära någon som mist sitt barn.

Anmäl dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

Tor 9 november kl. 18–19

Tematräff: Sorg och saknad

Sorg ändras över tid, och era tidsperspektiv bidrar med olika erfarenheter. Du kan bidra till samtalet utifrån var du är just nu i din sorg, och få möjlighet att lyssna till andra personers berättelser utifrån var de befinner sig. Du är välkommen att delta oavsett om det var nyligen eller många år sedan barnet dog.

Anmäl dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

Tor 30 november kl.18–19

Tematräff: Elefantkvällar

Vi träffas och virkar eller stickar elefanter tillsammans. Sedan 2017 lägger vi elefanter i våra minnespåsar, virkade av medlemmar och andra som engagerat sig.  Vi gör elefanter, fikar och samtalar. Alla är välkomna, vana virkare och nybörjare. Obs! Ta med eget material.

Anmäl dig till stockholm@spadbarnsfonden.se

övrig information

Att delta i samtalsgrupp är kostnadsfritt, men förutsätter medlemskap i Spädbarnsfonden.

Vi behöver dig som medlem!

Spädbarnsfondens medlemmar är mycket viktiga för föreningens verksamhet. Genom medlemskapet bidrar du till att Spädbarnsfonden kan fortsätta sitt arbete med att stödja dem som mist barn och bidra till forskning om spädbarnsdöd.  Varmt välkommen och tack till dig som redan är medlem. Medlemskapet kostar 200 kr per år. Läs om medlemskapet här >>

För den som vill stötta

Du som kommit en bit i din egen sorg och vill stötta och hjälpa andra genom att hålla i aktiviteter, vara stödperson eller hjälpa till med annat – stort som smått – är varmt välkommen att höra av dig. Det kanske finns förslag på tema för öppen träff eller intresse för att ordna annan aktivitet, som kransbindning eller minnespyssel tillsammans.

0