fbpx

Stockholm

Kontakt Distriktsamordnare

I Stockholm finns det en distriktsamordnare, Leah Zepeda Persson.

Om du/ni har frågor, kontakta gärna mig:

stockholm@spadbarnsfonden.se

 

Presentation Leah

Den 21 juni 2018 förlorade jag och min man vårt första barn Alexis, en son som föddes med ett allvarligt hjärtfel. Vi fick endast elva timmar med honom innan vi tvingades stänga av respiratorn. Livet krossades och allt vändes upp och ner på mindre än en dag.

Med erfarenheten av att förlora ett barn kan jag säga att det är det värsta man kan vara med om och känslan att man är ensam i världen om det är både skrämmande men även väldigt vanligt.

Tidigt i min sorg upptäckte jag att jag behövde prata och få träffa andra som hade gått igenom samma helvete. Träffa andra som verkligen förstod. Någon som lyssnade och bara fanns där. Jag fick stöd och hjälp av många fina änglamammor väldigt tidigt, och det är jag för evigt tacksam för.
Nu vill jag kunna ge tillbaka och finnas för andra föräldrar som behöver det, eftersom jag vet hur otroligt värdefullt det är. Jag vill vända detta elände till något positivt och fint, och på så sätt göra så att Alexis död inte var förgäves.

Om jag kan hjälpa någon genom att bara finnas där och lyssna så har den här resan vi tvingats genomlida kanske en mening trots allt? Även om jag önskar att jag aldrig någonsin hade behövt hitta hit, och att Spädbarnsfonden aldrig hade existerat – men nu är det inte så och vi behövs!
Därför har jag valt att engagera mig i Spädbarnsfonden som aktiv medlem och distriktssamordnare, och mitt mål är att kunna finnas till som stödperson, hjälpa till vid olika aktiviteter och även hålla i olika samtalsträffar. Det här är ett hedersuppdrag för mig!

Jag är även certifierad handledare i sorgebearbetning på Svenska sorginstitutet i Stockholm, och till vardags arbetar jag som kommunikationschef inom Försvarsmakten.
Varma kramar/ Leah Zepeda Persson Distriktssamordnare, Stockholm.

Aktuellt 2021

Stilla kväll 29 mars

När: 29 mars 18-20 Var: Essinge kyrka Vi inleder med en stilla stund i Essinge kyrka som ger en klosterkänsla. Textläsning, ljuständning och musik. Sedan delar vi våra berättelser om våra barn i [...]

övrig information

Att delta i samtalsgrupp är kostnadsfritt, men förutsätter medlemskap i Spädbarnsfonden. Läs mer här >>

För den som vill stötta

Du som kommit en bit i din egen sorg och vill stötta och hjälpa andra genom att hålla i aktiviteter, vara stödperson eller hjälpa till med annat – stort som smått – är varmt välkommen att höra av dig. Det kanske finns förslag på tema för öppen träff eller intresse för att ordna annan aktivitet, som kransbindning eller minnespyssel tillsammans.

Vi behöver dig som medlem!

Spädbarnsfondens medlemmar är mycket viktiga för föreningens verksamhet. Genom medlemskapet bidrar du till att Spädbarnsfonden kan fortsätta sitt arbete med att stödja dem som mist barn och bidra till forskning om spädbarnsdöd.  Varmt välkommen och tack till dig som redan är medlem. Medlemskapet kostar 400 kr per år, läs mer här>>

Minnespåsar till föräldrar

Spädbarnsfonden har tagit fram en enkel vit tygpåse med information som kan underlätta för vården att ge föräldrar ett bra bemötande vid förlust av barn och hjälpa dem samla minnen av sitt barn. Bidra gärna till insamlingen för minnespåsarna på Föreningsinsamling samt sprid gärna information om insamlingen.

0
%d bloggare gillar detta: