fbpx

Ambassadörer uppmärksammar tabubelagt ämne: spädbarnsdöd

 In Startsidan

Filmklipp TV4 nyhetsmorgon>>

Spädbarnsfonden har inlett ett samarbete med Malin Mases Arvidsson, Jonas Svensson och Filip Nordin, som är Spädbarnsfondens nya ambassadörer. Syftet är att sprida kunskap och opinion i ämnet spädbarnsdöd.

Skådespelaren Malin Mases Arvidsson, stjärnkrögaren Jonas Svensson och Filip Nordin som medverkat i dokumentären ”Efter Inez” har erfarenheter av att förlora spädbarn. De är medlemmar i Spädbarnsfonden och i och med ambassadörskapet förstärker de budskapet att spädbarnsdödligheten i Sverige måste minska och att vi behöver bryta tabun kring spädbarnsdöd.

-Vi är väldigt glada för att Malin, Jonas och Filip är våra ambassadörer. De hjälper oss att bryta tabun och att uppmärksamma att det dör många spädbarn i Sverige, säger Angela Jones, verksamhetsansvarig på Spädbarnsfonden.

Ambassadörerna säger så här om sitt ambassadörskap:

-En stor del av att bearbeta sorg är att prata och att minnas. Att upplysa andra i den värld vi lever i är viktigt för att skapa förändring. När jag pratar om mina barn så ger jag dem också en plats, en plats som de aldrig fick, säger Jonas Svensson.

-Jag vill väcka uppmärksamhet i det viktiga men känsliga ämnet att förlora barn, säger Filip Nordin.

-Jag har inget val. Jag måste vara med och aktivt minska antalet dödfödslar i Sverige. Att just jag fick genomleva bland det grymmaste som finns – att föda ett dött barn – kan rädda liv, säger Malin Mases Arvidsson.

Fakta (SCB): 2018 dog 700 spädbarn i Sverige. 400 barn dog i magen eller i samband med förlossningen och 300 dog under sitt första levnadsår.

Läs mer om våra ambassadörer

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: