fbpx

Familjehelg i Varberg. ”Styrkan i gemenskapen kan man bära med sig länge!”

 In Startsidan

Samtal och gemenskap står i fokus under Spädbarnsfondens årliga familjehelg. En helg som beskrivs som ovärderlig av deltagare som återkommer år efter år. Erfarenheten visar att det hjälper att tala öppet om det som hänt.

Strålande sol och värme mötte föräldrar och barn, aktiva och stödsamordnare som rest till Varberg för att under en långhelg få mötas i skratt och allvar. Helgen inleddes på torsdagen med ett varmt välkomnande och en presentation.

– När solen var på väg ner förberedde vi för en marschalltändning, en återkommande minnesceremoni som blev otroligt känslosam och vacker, berättar Ann Larsson, stödsamordnare och en av de ansvariga för familjehelgen.

Läkande kraft

På fredagen möttes deltagarna i mindre samtalsgrupper både på för- och eftermiddagen. Medan de vuxna samtalade i skuggan under träden ordnades aktiviteter för barnen. Ett nytt inslag för i år var ett besök av Clownkliniken.

– De hade en jättefin och rolig föreställning för alla barn. Skrattet har en läkande kraft, säger Ann Larsson.

Senare på eftermiddagen bjöd Rapid Relief Team på hamburgare. Det var mycket uppskattat av både barn och vuxna.

Lördagen mjukstartade med en kopp kaffe i solen innan det var dags för dagens aktiviteter, samtalsgrupper för vuxna, pyssel och lek för barnen. Det vackra vädret och värmen lockade till många bad.

Infriade förhoppningar

På eftermiddagen hölls en stämningsfull minnesstund med musik, diktläsning, namnuppläsning och ljuständning. Stunden avslutades med att alla syskon blåste såpbubblor. Vart och ett av de saknade barnen hade fått sitt namn skrivet på en sten. Dessa fick familjerna ta med sig hem som ett minne av helgen.

På kvällen bjöd Spädbarnsfonden på buffé där alla familjer fick chansen att sitta ner och prata tillsammans en sista gång innan hemfärd.

– Det blev som vi hoppades, säger Ann Larsson. Familjer som förlorat barn fick möta andra familjer som också har förlorat barn och känna en styrka och gemenskap i det som man kan bära med sig länge! Ett stort tack till våra underbara aktiva som var med och gjorde den här helgen möjlig tillsammans med mig!

 

Recent Posts
0