fbpx

Läkande samtal och skratt på årets familjehelg

 In Startsidan

Samtal och gemenskap står i fokus under Spädbarnsfondens årliga familjehelg. En helg som beskrivs som ovärderlig av deltagare som återkommer år efter år. Erfarenheten visar att det hjälper att tala öppet om det som hänt.

Strålande sol och värme mötte föräldrar och barn, aktiva och stödsamordnare som rest till Varberg för att under en långhelg få mötas i skratt och allvar. Familjehelgen 2022 inleddes på torsdagskvällen med ett varmt välkomnande och en presentationsrunda.

– När solen var på väg ner förberedde vi för en marschalltändning, en återkommande minnesceremoni, som blev otroligt känslosam och vacker, berättar Ann Larsson, stödsamordnare och en av de ansvariga för familjehelgen.

Läkande skratt

På fredagen möttes deltagarna i mindre samtalsgrupper både på för- och eftermiddagen. Medan de vuxna samtalade i skuggan under träden ordnades aktiviteter för barnen. Ett nytt inslag för i år var ett besök av Clownkliniken.

– De hade en jättefin och rolig föreställning för alla barn. Skrattet har en läkande kraft!

Gemenskap som stärker

Lördagen mjukstartade med en kopp kaffe i solen innan det var dags för dagens aktiviteter, samtalsgrupper för vuxna, pyssel och lek för barnen. Det vackra vädret och värmen lockade till många bad.

På eftermiddagen hölls en stämningsfull minnesstund med musik, diktläsning, namnuppläsning och ljuständning. Stunden avslutades med att alla syskon blåste såpbubblor. Vart och ett av de saknade barnen hade fått sitt namn skrivet på en sten. Dessa fick familjerna ta med sig hem som ett minne av helgen.

På kvällen bjöd Spädbarnsfonden på buffé där alla familjer fick chansen att sitta ner och prata tillsammans en sista gång innan hemfärd.

– Det blev som vi hoppades. Familjer som förlorat barn fick möta andra familjer som också har förlorat barn och känna en styrka och gemenskap i det som man kan bära med sig länge! Ett stort tack till våra underbara aktiva som var med och gjorde den här helgen möjlig tillsammans med mig!

Vill du och din familj komma med nästa år? Läs mer om Familjehelgen här.

 

Recent Posts
0