fbpx

Sophia Brismar Wendel: Med ett set av kärnutfall kan vi få högre kvalitet på vården

 In Forskning, Startsidan

Sophia Brismar Wendel erhåller 100 000 kronor för sin forskning Swedish Perinatal Core Outcome Set. Här berättar hon om forskningen. 

 

Grattis till forskningsmedel! Vad betyder det för dig?

– Det känns fantastiskt att få ekonomisk hjälp att genomföra det här nationella projektet. Det behövs lite pengar för att genomföra det!

Berätta om din forskning!

– Projektet heter SPeCOS som betyder Swedish Perinatal Core Outcome Set. Vi ska alltså ta fram konsensus för ett antal kärnutfall som mäter på bästa sätt hur det går för barnet vid förlossningen.

Vad hoppas du kunna uppnå med din forskning?

– Med ett set av kärnutfall, det vill säga de viktigaste sakerna som säger något om hur barnet klarade av förlossningen, kan vi få högre kvalitet på vården genom bättre och säkrare jämförelser mellan sjukhus samt effektivare forskning. Målet är att alla sjukhus och forskningsprojekt som rör förlossning ska använda kärnutfallen i sina resultat och redovisningar.

Hur lång tid räknar du att din forskning kommer ta?

– Vi har redan gjort en hel del förarbete så vi hoppas att framtagandet av konsensus genom två enkätrundor med alla intressenter och ett avslutande konsensusmöte och en forskningsrapport kommer att vara klart detta år 2022.

 

Fakta:

Namn: Sophia Brismar Wendel

Ålder: 47 år

Bor: Stocksund, Danderyd

Yrke: Förlossningsöverläkare, Danderyds sjukhus och Docent, Karolinska Institutet

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: