fbpx

Stickevent i Jönköping till minne av Ida

 In Startsidan

Katarina Pettersson har sedan länge haft intresse av att sticka och att handarbeta i textil och det är mycket tack vare stödet från hennes vänner i handarbetsgruppen som hon tagit sig vidare efter förlusten av dottern Ida. Gruppen träffas för att handarbeta, prata och fika.

– Det är så fint att få vara del av deras gemenskap. Jag sitter med och handarbetar; ibland helt tyst, och de finns där för mig när jag behöver prata, berättar Katarina.

Den 28 mars 2020 arrangerar Katarina tillsammans med Emma Taengh Åkesdotter ett stickevent i Jönköping, dit man kan komma och handarbeta. Hennes vänner från handarbetsgruppen kommer vara där, och förhoppningen är att många fler ansluter.

Antingen tar man med sig ett eget projekt, eller så gör man något av det material som finns att tillgå på plats. Till exempel finns det mönster och material till att virka och sticka elefanterna som Spädbarnsfonden lägger i minnespåsarna till drabbade föräldrar.

– Elefanterna som man stickar/virkar ger man till Spädbarnsfonden. Annars kan man komma för att umgås, handarbeta och fika. Tanken är också att folk skänker en slant till Spädbarnsfonden.

Ida är Katarinas första barn. Graviditeten hade varit bra; Katarina mådde bra och allt hade sett bra ut. Beräknat födelsedatum var 3 januari, men vid en rutinkontroll den 14 konstaterades det att Idas hjärta slutat slå och hon föddes stilla den 17 januari, vilket var i vecka 42.

-Det är en del av mitt sorgearbete att agera. Jag arrangerar det här stickeventet till minne av Ida. Ingen annan ska behöva råka ut för det jag har varit med om. Pengarna som samlas in går till att sprida kunskap så att färre ska drabbas av plötslig spädbarnsdöd i magen eller efter födseln, avslutar Katarina.

Om stickeventet:
Tid: 28 mars 2020, kl. 10.00-15.00
Plats: NBV:s lokaler på Barnarpsgatan 39A i Jönköping

Tag med dig eget projekt att handarbeta. Annars finns material på plats för att virka/sticka elefanterna som Spädbarnsfonden lägger i minnespåsarna som ges till drabbade föräldrar.
Spädbarnsfonden bjuder på fika. Skänk gärna ett bidrag till Spädbarnsfondens forskningsfond som ger anslag till forskning om spädbarnsdöd.

Initiativet till att virka/sticka/sy elefanter kommer från Anna Dalmo, som själv förlorat ett barn. Tillsammans med en vän, Jeanette Jelenius har de skapat ett forum på Facebook “Elefanter för Änglabarn” , en grupp som växer i antal hela tiden. De virkar, stickar eller syr små elefanter som ingår i minnespåsarna.

Läs mer om minnespåsarna.

 

 

Recent Posts
0
%d bloggare gillar detta: