fbpx

Familjehelg 12-15 augusti 2021

Bilder från familjehelgen 2019:

Länkar:

Tidigare program:

Program 2019

Läs mer om Apelvikens camping här>>

Titta på bilder på stugorna och läs stuginformationen här>>

Områdeskarta>>

OBS! På grund av rådande pandemi så vet vi ännu inte hur läget är i augusti om det går att anordna en familjehelg för det stora antal medlemmar som brukar vilja delta (150 personer, varav ca hälften barn). Vi hoppas att det kommer att fungera. Den 9 mars kommer vi ha stormöte om familjehelgen och titta på alternativ, såsom mindre familjedagar på fler orter. Vi beräknar ta slutgiltigt beslut i juni.

Årets familjehelg kommer att vara på Destination Apelviken i Varberg,  Det är en femstjärnig camping och har många barnvänliga områden och aktiviteter för hela familjen.

Familjehelgen beskrivs som ovärderlig av många återkommande deltagare. Tid för samtal, gemenskap och familjetid är fokus under helgen. Familjehelgen startar på torsdag eftermiddag, med en presentationsrunda av alla som deltar. V kommer att dela in deltagarna i grupper efter ansvarsområde. T.ex. en grupp som ansvarar för marshalltändning, en annan som ansvarar för att ställa i ordning inför vår minnesstund eller annan familjeaktivitet. Vi tror att ett större deltagarengagemang leder till större gemenskap, utbyte och samtal. Det ser vi fram emot.

Syftet med helgen är att lära känna andra familjer som också har förlorat barn och känna en styrka och gemenskap i det, som man kan bära med sig länge. Sorgebearbetning är också en viktig del av helgen. Vi möts genom gemensamma ceremonier såsom bland annat, ljuständning och en borgerlig minnesstund.  Programmet kommer att mailas ut till alla deltagare närmare i tiden för familjehelgen, då kommer det även att finnas möjlighet att föranmäla sig till de samtalsgrupper man vill delta i. Vi har en program app som vi kommer att använda för att uppdatera programmet och meddela ev förändringar! Mer info närmare i tid.

Anmälan och information om campingplatsen

Anmälan till Familjehelgen och bokning av stuga görs genom Spädbarnsfonden: kansliet@spadbarnsfonden.se

eller ring 031-387 57 57 eller 0707-773440 (mån-fre 11-15)

Läs mer om Apelvikens camping här>>

Titta på bilder på stugorna och läs stuginformationen här>>

Områdeskarta>>

 

Vi har bokat Comfort – och Compactlägenheter (Fristående stugor i två olika storlekar) Alla stugor som vi har bokat har WC och Dusch samt i samtliga stugor finns täcken & kuddar. Alla pentryn är utrustade med kylskåp, kokkärl, porslin, bestick, kaffebryggare, mikrovågsugn mm.

Det finns större och mindre lägenheter; vi kallar dem comfort- och compactlägenheter. De större är 46m², plats för 1-6 personer i två våningsplan. Compactlägenheterna är 20m², också i två våningsplan, med plats för 3+1 personer. På nedervåningen finns en nedfällbar säng på på väggen som rymmer en person som väger max 50kg.

På området finns en pool, som gäst har du fritt inträde till poolområdet!

Pool Apelviken Varberg

 

 

 

 

 

 

 

När du bokar genom Spädbarnsfonden erhåller du/ni rabatt på stughyran. Spädbarnsfonden subventionerar priserna för medlemmar.

Priser Comfortstuga:

Tors-sönd:4 515 kr
Extranätter:1 900 kr
Vecka: 10 670 kr

(Apelvikens ord.pris helg: 6 615 kr Ord.pris vecka: 13 300 kr.)

Priser Compactstuga:

Tors-sönd:3 775 kr
Extranätter:1 600 kr
Sönd-sönd:10 000 kr

(Apelvikens ord.pris helg: 5 640 kr ord.pris vecka: 12 670kr.)

Vill man boka en hel veckas vistelse går det bra, så länge det är ledigt, vänta inte för länge mer er bokning i så fall.

Det finns stugor där husdjur tillåtna, meddela att ni har med husdjur vid bokning ( vi har 7 stugor som tillåter husdjur)

Tillägg: Det finns möjlighet att beställa frukost varje dag 07-10.00 för 109kr/vuxna och 69kr/barn. Apelviken erbjuder även lakan & handduksset för 95kr/set och slutstädning är 850kr/lägenhet. Avbokningsavgift 200kr.

Frågor och svar läs mer på Apelvikens hemsida: Avbokning och andra frågor>>

Hitta till Apelvikens camping>>

Man kan så klart anmäla sig till familjehelgen och delta i alla aktiviteter vi erbjuder under helgen, som daggäst också. Bara kontakta oss och meddela vilken eller vilka dagar ni vill delta och vilka aktiviteter. Vill man bo i egen husvagn eller tält går det utmärkt, då bokar ni plats med campingplatsen själva. Glöm ej att meddela oss att ni vill delta i familjehelgens aktiviteter.

Vid anmälan ange era namn, postadress, e-postadress samt ett mobilnummer. Ange även ålder på de barn som följer med, det är bra för oss att veta ungefär hur stora barngrupper det blir för att kunna åldersanpassa vissa aktiviteter. Ange även om ni önskar några tillägg, se alternativ ovan. För den gemensamma middag Spädbarnsfonden bjuder på, vill vi gärna ha info om ev allergier eller specialkost, så vi vet hur mycket vi skall beställa.

Vi beställer alltid vegan/vegetariska alternativ. Vi försöker se till att det finns helt nötfria, mjölkfria, glutenfria alternativ och alternativ utan fisk/skaldjur för de som är allergiska mot det. Det kan dock vara svårt att tillgodose alla allergier och intoleranser. Är någon väldigt allergiska mot något speciellt eller vanligt, så ta gärna med egen mat till gemensamma middagen för att vara på den säkra sidan.

Betalning

En bekräftelse kommer under sommaren till den e-post adress du angivit vid anmälan. På bekräftelsen finns betalningsinformationen. Stughyran betalas i juli/aug. Önskar ni dela upp betalningen så går det bra, skicka ett e-mail till kansliet och meddela om du vill delbetala på 2 eller 4 gånger.

Spädbarnsfondens stödfond

Spädbarnsfondens styrelse, beslutade 180523, att skapa en stödfond för familjehelgen. Vi vill att alla som vill delta, skall kunna göra det. Sökande är främst ensamstående, arbetssökande, studerande eller har annan situation som gör att familjen inte har en egen budget att kunna delta i familjehelgen. Stödfonden är inte så stor, men den skall kunna hjälpa några familjer med kostnader för stughyra, resa och visst uppehälle under helgen. Vill du/ni ansöka om pengar ur stödfonden för familjehelgen, skicka er ansökan (brev/meddelande) via e-post och motivera varför ni önskar söka medel ur stödfonden och vilket ansökningsbelopp ni söker. I första hand kan man få hjälp med kostnader såsom stughyran eller resa till och från familjehelgen. Välkommen med er ansökan.

Andra ställen man kan söka bidrag från:

Majblomman  (Spädbarnsfonden kan hjälpa till med det intyg som krävs, om man behöver det)

Varmt välkomna med er anmälan!

Coronainformation och anpassaning

P.g.a rådande pandemi så kan vi komma att  behöva anpassa arrangemanget. Det kan bli mindre grupper, flera mindre samlingstält eller inget samlingstält. Inte en större gemensam middag, kanske mindre grupper som vi kan rotera så alla får möjlighet att ändå ses. Vi vet ännu inte hur Coronasituationen ser ut efter sommaren, men vi kommer göra vårt bästa för att den här viktiga helgen blir av. 2020 års familjehelg fick ju tyvärr ställas in,  vi anordnade då på vissa håll i landet mindre medlemssammankomster samt en digital minnesstund. Vi kommer att titta på fler planer och möjligheter i år.

0
%d bloggare gillar detta: